Organisatie

Ons bedrijf

Prismalence International BV, gevestigd te Rotterdam, houdt zich bezig met de internationale marketing en sales van kwalitatief hoogwaardige industriële verlichtingssystemen van het moederbedrijf Prismalence AB uit Zweden waar R&D en productie plaatsvindt, alsmede van strategische Europese business partners. Prismalence International heeft eigen hoog gekwalificeerde lichtadviseurs in dienst, die voor onze klanten een optimaal lichtadvies op maat kunnen geven.Tevens is er veel aandacht voor technische ondersteuning en after sales service.

Onze Visie

Prismalence ontwikkelt, produceert en vermarkt innovatieve industriële verlichtingsoplossingen.

Onze ambitie is te groeien naar het beste bedrijf in professionele verlichting en daarmee bij te dragen aan een betere wereld.

Voor onze klanten betekent dit:

  • Energiebesparing / CO2-reductie
  • Verbetering van de lichtkwaliteit en het lichtniveau
  • Lagere kosten

Voor onze medewerkers betekent dit:

  • Met plezier en verantwoordelijkheid werken aan gezamelijk succes.

Onze Missie

Onze dagelijkse opdracht is het op maat realiseren van betrouwbare en professionele verlichtingsoplossingen.

Onze Kernwaarden

  • Klantgerichtheid
  • Betrouwbaarheid
  • Kwaliteit

Onze oprichter

Lars Anders Bergkvist is samen met zijn broer Kjell oprichter van Prismalence en uitvinder van haar technologie. Na zijn studie voor elektrotechnisch ingenieur aan de ASEA technische school, startte Lars zijn carrière bij ASEA dat later samengegaan is met Brown Boveri tot ABB. Daarna vestigde hij zich als onafhankelijk lichtconsultant en uitvinder.

Verschillende onderscheidingen
In 1980 won hij voor zijn optische meetinstrument de gouden medaille op de 9e Internationale Innovatie Conventie te Genève. Vanaf dat moment heeft hij meerdere innovatieprijzen en diploma’s in de wacht gesleept. In 1985 ontving hij bijvoorbeeld de Idé Stipendium van Trygghetsråden SAF-PTK:S en in 1990 een belangrijke innovatieprijs van SKAPA, een samenwerkingsverband tussen de Zweedse regionale ontwikkelingsfondsen dat is opgericht uit naam van Alfred Nobel.

Patenten en ervaring
Lars was een geziene gast bij het Zweedse octrooibureau. Hij en z’n oudere broer Kjell hebben in de afgelopen jaren meer dan 200 patenten gevestigd. Als lichtexpert heeft Lars voor verschillende grote ondernemingen gewerkt. Zoals voor Saab en Volvo op het gebied van autoverlichting en voor BF Goodrich en Airbus waarvoor hij  de landingsverlichting heeft ontwikkeld. Hij heeft bijgedragen aan het rapport dat in 2002 is gepubliceerd door het US Department of Energy dat is gebaseerd op zijn theorie over wit licht en zichtbaarheid. Ondertussen is de leiding van Prismalence overgenomen door de tweede generatie Bergkvists.

© 2017 Prismalence.nl