Lengkeek Staalbouw kiest voor beter licht

Test Industria armaturen bij Lengkeek Staalbouw Hoogvliet

Voorafgaande aan het verkrijgen van de opdracht voor het verlichten van een tweetal productiehallen bij Lengkeek Staalbouw, onderdeel van de Andus Group, heeft Prismalence ter vervanging van de oude kwikdamplampen een test uitgevoerd met 4 stuks 130W Industria LED armaturen. Op de foto is aan de rechterzijde waar de testarmaturen zijn opgehangen, een duidelijk contrast te zien tussen de oude en nieuwe verlichting.

Deze foto is absoluut niet bijgewerkt of gefotoshopt! Het menselijk oog ziet de oude verlichting in het echt minder 'groen' dan de camera die alle kleuren in hun werkelijke intensiteit weergeeft. Het verschil in hoe wij het zien en hoe het op de foto staat ontstaat doordat het menselijk brein het gebrek aan kleur in het zichtbare deel van het spectrum compenseert. Zo lijkt het lichtbeeld minder groen, terwijl de camera de werkelijke kleuren gewoon weergeeft.  De Industria LED armaturen hebben een veel hogere Colour Rendering Index dan de oude 400W kwikdamplampen, waardoor het oog minder hard hoeft te 'werken' om goed te kunnen zien. Dit geldt overigens ook voor Hoge Druk Natrium (SON) verlichting. Deze geel/oranje lampen hebben een nog slechtere kleurweergave dan kwikdamp.

De test is uitgevoerd omdat zowel de lichtkwaliteit als het lichtniveau ontoereikend waren, waardoor de veiligheid in het geding kwam en de arbeidsproductiviteit onder druk kwam te staan. Lengkeek heeft gekozen voor moderne industriële ledverlichting van Prismalence welk de hoogste kwaliteit in licht levert die heden ten dage op de markt verkrijgbaar is.

Naast de sterk verbeterde halverlichting, realiseert Lengkeer ook nog eens een geweldige energie- en daarmee kostenbesparing. Inclusief het verbruik van het conventionele voorschakelapparaat gaat het verbruik van 480W naar slechts 130W. Een besparing van maar liefst 72%!

Deze investering verdient Lengkeek dan ook razendsnel terug.

© 2017 Prismalence.nl